Brood: een eeuwige liefde
Brood zit ingebakken in onze genen. We maken en eten het al sinds de prehistorie. Intussen is het veel meer dan voedsel alleen. Brood zorgt voor sociale verbinding, geeft kleur aan onze culturele diversiteit en staat symbool voor familiale en maatschappelijke tradities. Maar brood is ook mee met zijn tijd. Door innovatieve technieken vervult het een steeds nadrukkelijkere rol in onze ambitie om gezonder en duurzamer te leven. Zo blijft ons hart ook in de toekomst kloppen voor brood.
Our breadlove will never die!
``Deel je brood en het smaakt beter. Deel je geluk en het wordt groter.``
Van passie tot missie
Bij Vangronsveld sprongen we lang geleden al op die vernieuwende kar. Zonder de kernwaarden en ambachtelijke roots van onze stiel uit het oog te verliezen. Sterker nog: we gebruiken ons verleden als basisgrondstof voor vandaag. Én later. Omdat we zot zijn van brood, maar ook omdat we geloven dat de vele mogelijkheden van ons decenniaoude vakmanschap voor iedereen een antwoord biedt. Van boke-met-choco-fan tot culinaire foodie en van Bourgondiër tot gezondheidsgoeroe. Hoe je het ook draait of kneedt: we zijn allemaal BreadLovers.
“Het verleden is het deeg dat gekneed wordt voor het brood dat vandaag op tafel komt.”
Van passie tot missie
Toegegeven: wij bij Vangronsveld zijn niet volledig objectief. Grootmoeder Isabella Meyers gaf ons de liefde voor brood al met de paplepel in. Grondstoffen wegen, water op de juiste temperatuur brengen, het deeg voelen en het bakproces met spanning volgen: de fascinatie ging nooit over. Integendeel: ze groeide uit tot een levensmissie: zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van brood. Daarom inspireren we meer dan ooit met gezonde en veelzijdige creaties.
“Elke dag brengt zijn brood en zijn portie geluk.”
Handgemaakt = kleine voetafdruk
Blond, bruin, grijs of volkoren? Met of zonder pitten? Grof of eerder fijn? Luchtig, vast of iets ertussenin? Al ons ambachtelijk en volledig in huis ontwikkeld brood is superfood. Boordevol voedingsstoffen en elk met zijn eigen specifieke karaktertrekken qua smaak, textuur, korst en beet. Wist je trouwens dat brood een veel lagere footprint heeft dan andere voedingsmiddelen? Zo is de CO2-uitstoot van een kilo brood maar liefst 50 keer lager dan die van een kilo vlees.