Geen dertien in een rozijn
Een warme bakker in élke betekenis van het woord. Vangronsveld is veel meer dan jouw dagelijks brood. En brengt je in bekoring met een mix van ambachtelijk vakmanschap, een hartelijke service en kraakverse nieuwigheden. Lokaal verankerd door biesondere streekproducten, grensverleggend door innovatie en de goesting om telkens weer boven onszelf uit te rijzen.
Hier koken we ganache met panache. En bakken we het al bruin láng voor het ochtendgloren. Zet je zintuigen alvast op scherp. Zien, ruiken, voelen en proeven: een bezoekje aan Bakkerij Vangronsveld is een totaalbeleving. Die smaakt naar meer en de liefde voor familiale waarden en traditie verraadt. Door het royale aanbod, de ingebakken personal touch en het respect voor elke medewerker en klant.
De kneedjes van het vak
Selfmade. Niet alleen de lekkernijen in de winkel, maar ook de familie Vangronsveld zelf. Papa George genoot een oerdegelijke klassieke bakkersopleiding. De liefde voor patisserie erfde hij bij ‘boulanger’ Sanglier in Luik en patisserie Albert in Halle. Na de overname van een Truiense bakkerij in 1988 kneedde hij zoon Bert beetje bij beetje tot een volwaardige bakker. Mama Lizette en broer Dirk maakten het familieplaatje compleet.
Het ondernemersleven smaakte aanvankelijk als oud brood: keihard en soms zuur. Maar het gezin beet door en bouwde in thuisstad Bilzen verder aan de weg. Met dezelfde tomeloze drive als zijn vader ontpopte Bert zich tot een ondernemer pur sang. Even koppig als creatief. Maar altijd goedgemutst en met een zichtbare passie voor de stiel. Die elke nieuwbakken dag beschouwt als een kers op de taart.
Ambacht met kracht
Stap binnen aan Maastrichterpoort 7 en de hemel éclairt op. Terwijl achterin de patissiers koekjes bakken van eigen deeg, loopt in de winkel alles op rolletjes. Wit, grijs, bruin of zwart: wij zweren bij een veelzijdig aanbod, 100% afgestemd op de klant en het seizoen. Ijzersterke klassiekers en nieuwe trends. Caloriebommetjes en sneetjes voor sportievelingen. Hier pikt iedereen een graantje mee.
Wij zien brood in lokale verankering en service op maat. Precies dát is de kracht van onze ambacht. Bij Vangronsveld geloven we in de combinatie van stokoude tradities en verfrissende ideeën. Soms een piccolo gek, maar altijd vanuit het zoete verlangen om beter te doen. Met de erkenning van onze Mikkemannen als Limburgs streekproduct en het Handmade in Belgium-label als hapklaar bewijs.